nieuws

Grand cafés in Zeeuwse zorgcentra

Ambiance

De zorgcentra van Allévo in Zierikzee, Burgh- Haamstede en Bruinisse hebben geen bufffetten in eetzalen meer maar grand cafés Vandaag zijn de grand cafés officieel geopend door directeur Ineke Dekker, in zorgcentrum Cornelia in Zierikzee.

Grand cafés in Zeeuwse zorgcentra

De zorgcentra willen met de grand cafés een betere dienstverlening bieden en ook de buurtbewoners bij het zorgcentrum betrekken.
De recreatiezalen van Duinoord in Burgh-Haamstede en Borrendamme en die in verpleeghuis Cornelia in Zierikzee zijn eerder dit jaar verbouwd. In Duinoord en de Cornelia zijn ook de winkeltjes in die verbouwing meegenomen. Met uitzondering van het Bruse huis staat alle zorgcentra de komende jaren nieuwbouw te wachten. ‘Dus het zijn tussenoplossingen. Maar ik denk dat we met beperkte middelen leuke oplossingen hebben gevonden’, zegt manager Alfred van der Meer van Allité – het facilitair bedrijf van Allévo in de Provinciaalse Zeeuwse Courant. Naast de fysieke veranderingen worden ook medewerkers extra geschoold.

De ingrepen dienen diverse doelen. Zo is het in de eerste plaats de bedoeling het de bewoners in de zorgcentra beter naar de zin te maken. Meer service en een betere sfeer. Maar ook mensen in de buurt van de centra komen op deze manier wellicht sneller binnen, hoopt Van der Meer. ‘Zeker de bewoners van aanleunwoningen, maar misschien ook andere ouderen. Ze kunnen wat eten of een kop koffie drinken.’ Dat brengt binnen de huizen meer leven in de brouwerij.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels