nieuws

SenseSeat brengt dementerenden dichter bij zichzelf

Ambiance

“Even rustig zitten op de SenseSeat en je wordt beloond met een geur. Je maakt een reis naar jouw herinnering en beleeft haar opnieuw.” Zo omschrijft ontwerpster Carlijn Stevens de SenseSeat die ze heeft ontworpen.

SenseSeat brengt dementerenden dichter bij zichzelf

Dit is een interactief zitmeubel dat dementerende ouderen weer dichter bij zichzelf kan brengen en de hersenen actief houdt. In de SenseSeat zitten 5 geuren. “Zodra je gaat zitten krijg je willekeurig een van deze geuren te ruiken. Omdat je dag in dag uit je neus gebruikt bouw je je hele leven aan een persoonlijke geurendatabase”, aldus de ontwerpster. “Door het opnieuw ruiken van geuren kunnen deze verloren herinneringen weer tot leven komen.”
Meer informatie: http://weergaaf.blogspot.com

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels