nieuws

HagaZiekenhuis wint eerste Planetree Award

Ambiance

Het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft de eerste Nederlandse Planetree zorgverlener Award 2010 gewonnen met het communicatieproject ‘Hagatube’.

HagaZiekenhuis wint eerste Planetree Award
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 
 
Het HagaZiekenhuis gebruikt het Planetree zorgconcept als investering in de verdere verbetering van de patiëntenzorg. De award van de stichting Planetree Nederland is bedoeld als stimulans en waardering voor medewerkers van zorginstellingen die een bijzonder Planetree initiatief hebben ontwikkeld. De aanpak van Hagatube sluit naadloos aan bij de filosofie van Planetree: menselijke maat, overdraagbaar en eigentijds. Het is de eerste keer dat de prijs in Nederland wordt uitgereikt. Aan de Planetree Award is een studiereis naar de Verenigde Staten verbonden. 

Het communicatieproject Hagatube is een knipoog naar de populaire videowebsite Youtube. Het staat voor een eigentijdse en laagdrempelige manier om het Planetree vernieuwingsproces zichtbaar te maken in het ziekenhuis. Centraal daarbij staat de flipcamera, een makkelijk te gebruiken videocamera waarmee medewerkers in korte filmpjes laten zien hoe zij goede zorg verlenen. Inmiddels is er een bonte verzameling filmpjes beschikbaar op het intranet van het HagaZiekenhuis. Allemaal informatieve filmpjes van, voor en over medewerkers van het HagaZiekenhuis.

De flipcamera heeft zich reeds bewezen als succesvol middel om binnen multinationale ondernemingen interne veranderingsprocessen te ondersteunen. Het is voor het eerst dat een Nederlands ziekenhuis de flip gebruikt. De toepassing is ontwikkeld in samenwerking met communicatieadviesbureau Borish.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels