nieuws

Healing environment in het MZG

Ambiance

Bij de nieuwbouw en inrichting van het nieuwe Martini Ziekenhuis Groningen (MZG), dat bijna drie jaar geleden z’n deuren opende, werd veel aandacht besteed aan het creëren van een healing environment, ofwel in gewoon Nederlands een genezende, helende omgeving. Wat houdt dit concept precies in? En wat vinden patiënten, bezoekers en medewerkers er eigenlijk van?

Healing environment in het MZG

Het Martini Ziekenhuis in Groningen deed de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek naar de nieuwe inrichting van de ziekenhuiskamers, afdelingen en het ziekenhuisgebouw in z’n geheel. Omgevingspsycholoog Fiona de Vos leidde het onderzoek en bekeek de vernieuwde zorginstelling vanuit drie perspectieven: de patiënt, bezoeker en de medewerker. De Vos promoveerde in de Verenigde Staten op haar onderzoek naar healing environments in Amerikaanse ziekenhuizen en wordt in Nederland als een expert op dit gebied gezien.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels