nieuws

Lavendelgeur in Antwerpse ziekenhuizen

Ambiance

In de entree van de negen ziekenhuizen van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) hangt binnenkort een lavendelgeur. Uit een proefproject in het Antwerpse Middelheimziekenhuis bleek het welbevinden van bezoekers en patiënten daardoor tot 26 procent te stijgen.

Lavendelgeur in Antwerpse ziekenhuizen

Dr. Craig Knight, verbonden aan de universiteit van het Engelse Exeter, begeleidde het onderzoek waarbij 173 mensen werden bevraagd. Het welbevinden van de ondervraagden ging door de lavendelgeur met 19,3 procent omhoog. Wanneer bezoekers en patiënten mochten meebeslissen over de geur, steeg dat zelfs met meer dan 26 procent. Deze resultaten, en de lage kostprijs van 60 tot 90 euro per maand voor een begeuringselement, zetten ZNA ertoe aan het systeem in het Middelheimziekenhuis operationeel te houden en in 2012 in de hal van de andere acht ziekenhuizen te introduceren. Er wordt ook bekeken of geuren in andere afdelingen zinvol kunnen zijn.

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels