nieuws

Nieuwe inrichting kinderafdeling Maasstad Ziekenhuis

Ambiance

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zit sinds enige tijd in de nieuwbouw op de Zorgboulevard in Rotterdam. Het ziekenhuis heeft veel aandacht besteed aan inrichting van de kinderafdeling en polikliniek. Hiervoor heeft de projectleider aan interieurontwerpster Mariska Ek gevraagd of zij het interieur van dit project uit wil voeren. Mede door haar inzet is het karakter Panda Maas bijna overal terug te vinden in het ziekenhuis.

Nieuwe inrichting kinderafdeling Maasstad Ziekenhuis

Interieurontwerpster Mariska Ek van het Maasstad Ziekenhuis is drie jaar verbonden geweest aan het projectbureau nieuwbouw van het Rotterdamse ziekenhuis. Door eigen ervaringen vanwege de opname van haar zoontje op de oude locatie van het Zuiderziekenhuis, kwam zij in aanraking met de kinderafdeling en kinderpolikliniek. “Ik zag dat kinderen dagenlang alleen lagen op de afdeling. Dan breekt je moederhart.”

In eerste instantie heeft Ek geïnformeerd naar de inrichting van de kinderafdeling in het nieuwe ziekenhuis. “Ik heb contact gezocht met de projectleider, een kwestie van op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Hij gaf aan net een vacature voor een interieurarchitect uit te willen zetten.” Het bleef niet alleen bij inrichting van de kinderafdeling. Ek vervolgt: “Hij gaf mij de mogelijkheid het gehele ziekenhuis in te richten. Een immense klus als je bedenkt dat het gehele interieur nieuw is aangeschaft.”

Voorlichter Joyce de Bruijn van het Maasstad Ziekenhuis stelt dat mensen en dus ook kinderen zich op hun gemak moeten voelen in het ziekenhuis. “Als zij zich prettig voelen, bevordert dat het genezingsproces. Je wilt dus op alle mogelijke manieren zorgen dat zowel kinderen als hun ouders zich zoveel mogelijk thuis voelen. Dat doe je door de omgeving mooi te maken, maar ook door te zorgen voor voldoende vertier als spelletjes en speelgoed.”

Lees het hele artikel in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die op 18 november verschijnt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels