nieuws

Residentie Moermont aandacht voor inrichting

Ambiance

Residentie Moermont in Bergen op Zoom is een multifunctioneel zorgcomplex van superlatieven. Bij het ontwerp van het gebouw zijn de behoeften en wensen van de bewoners een belangrijke leidraad geweest. Het gebouw waar vooral somatische en psychogeriatrische cliënten wonen, is vooral groot.

Residentie Moermont aandacht voor inrichting

Stichting tanteLouise-Vivensis, de regionale zorgaanbieder, heeft het vooralsnog voor een periode van vijf jaar gehuurd van Stadlander (voorheen Wonen West Brabant). “Het was bedoeld als interim-huisvesting, maar dat is een beetje uit de hand gelopen”, zegt Wilfred Aper, manager vastgoed van de stichting. “Als het aan de bewoners ligt, gaan we hier niet meer weg. De cliënten hebben snel hun draai gevonden, hoewel ze uit een totaal andere situatie kwamen. Voor het personeel was het wat zwaarder. Die hebben processen moeten aanpassen.”

Inrichting
Voor de inrichting is een interieuradviesbureau ingeschakeld om invulling te geven aan de inrichting van Residentie Moermont. De PG afdelingen hebben elk hun eigen thema en kleur gekregen, zodat de bewoners het herkennen. Er is gekozen voor vrolijke kleuren als oranje, blauw en lila.

Vorig jaar zomer verhuisde alles en iedereen van verpleeghuis ABG naar de nieuwe residentie.


Dit is een gedeelte van een artikel dat eerder is verschenen in het tijdschrift Gastvrije Zorg

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels