nieuws

Bewegingsprogramma voor rolstoelgebonden cliënten

Ambiance

Zorggroep ’s Heeren Loo heeft een houdings- en bewegingsprogramma ontwikkeld voor rolstoelgebonden cliënten. De organisatie heeft met behulp van diverse sponsoren negen bewegingstrainers aangeschaft.

Bewegingsprogramma voor rolstoelgebonden cliënten

Met de beweegtrainers kunnen cliënten actief fietsen of een motor zorgt ervoor dat ze fietsbewegingen maken. Volgens ’s Heeren Loo zijn de apparaten makkelijk te gebruiken in de eigen huiskamer of werkomgeving. De bewegingstrainers zijn een onderdeel van de activiteiten uit het bewegingsprogramma van ’s Heeren Loo, waarin veel aandacht is voor de slaaphouding, de houding in de rolstoel en bewegen.

Beweging is erg belangrijk voor de mobiliteit van heupen, knieën en enkels. Ook komt de stoelgang beter op gang en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Volgens ’s Heeren Loo worden cliënten alerter, voelen zich beter en worden ze uitgedaagd zelf te bewegen.

Bij ’s Heeren Loo in Bedum worden de bewegingstrainers ingezet in het kader van het opvoedings- en ondersteuningsprogramma ontwikkeld door prof.dr. Carla Vlaskamp van de Rijksuniversiteit Groningen.

s Heeren Loo is een landelijk werkende organisatie van waaruit mensen met een verstandelijke beperking worden ondersteund. De zorgorganisatie helpt mensen met een verstandelijke beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels