nieuws

‘Met muziek kun je zo veel bereiken’

Ambiance

Wat zou Marga Bult, artiest en ambassadeur van Alzheimer Nederland, doen als baas van een verzorgingshuis? Muziek speelt in ieder geval een grote rol. ‘Met muziek kun je zo veel bereiken’

‘Met muziek kun je zo veel bereiken’

Voordat Bult het artiestenvak in ging, heeft ze acht jaar als verpleegkundige gewerkt, ook met dementerenden. “Toen mijn vader aan het eind van zijn leven Parkinson en Alzheimer kreeg, heb ik hem jarenlang verzorgd. Als het zo dichtbij komt, merk je pas wat het doet met de familie, met mezelf, mijn broers en zussen, maar vooral met mijn moeder.”

Lees ook: Patiënten krijgen Beethoven live naast het bed

Uit eigen ervaring weet ze wat muziek doet met dementerenden en hun naasten. “Met muziek kun je zo veel bereiken. Mijn vader is altijd muzikaal geweest. Wanneer ik muziek draaide, zag ik dat er wat met hem gebeurde. Hij sprak nog maar weinig, maar begon wel te neuriën als hij zijn geliefde schlagermuziek hoorde. Als ik voor hem zong en hem vasthield, keek hij me aan en lachte hij. Die momenten hebben veel indruk op me gemaakt.”

Lees het hele interview met Marga Bult in de nieuwe editie van Gastvrije Zorg, die 7 november verschijnt.

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels