nieuws

Patiënten krijgen Beethoven live naast het bed

Ambiance

Patiënten in het ziekenhuis kunnen op verschillende manieren uit de werkelijkheid stappen en even niet nadenken over het feit dat ze in het ziekenhuis liggen. Er is televisie, er is leeswaar, maar in het Sint Franciscus Gasthuis krijgen patiënten een heus concert aan bed.

Patiënten krijgen Beethoven live naast het bed

Om het verblijf voor patiënten aangenamer te maken, verzorgen het Franciscus Vriendenfonds in samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest miniconcerten op verschillende verpleegafdelingen. Aan bed.

Lees ook: Troostcadeautjes voor jonge patiëntjes

Wachtkamer

Zo speelden twee musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Petra Visser en Sophia Torrenga, begin deze maand verschillende muziekstukken op de viool voor patiënten. Ook in de wachtkamer van het Dialysecentrum werd muziek ten gehore gebracht. Een medewerker van de afdeling stond met tranen in haar ogen: “Ik vind het zo mooi dat dit wordt gedaan. De meeste patiënten komen hier al jaren en sommige zie ik zelfs bijna elke dag. Ik vind het fijn om te zien dat dit voor hen wordt georganiseerd.”

Er zijn andere ziekenhuizen die voor patiënten live muziek ten gehore brengen, zegt communicatiemedewerker Joëlle Koopmans. “Maar wij zijn één van de weinige ziekenhuizen met een vast programma. Drie keer per jaar organiseren we een concert aan bed.
De meeste patiënten van het Sint Franciscus zijn blij met de concerten, al zijn sommigen in het begin niet bijster enthousiast. “Enkele patiënten zijn eerst sceptisch, hebben er geen zin in. Zeker de echte Rotterdamse mannen, hè? Als de musici eenmaal beginnen te spelen. zijn ze wel positief en vinden ze het best bijzonder.

Levenskwaliteit

Het concert aan bed is een van de maatschappelijke projecten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest met als doel om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan een duurzame en hoge levenskwaliteit in Rotterdam. Het volgende concert aan bed in het Sint Franciscus Gasthuis vindt plaats op 30 oktober.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels