nieuws

Eenzame ouderen gratis naar Nieuwe Luxor

Ambiance

Veel mensen dragen hun steentje bij om eenzame ouderen onvergetelijke momenten te bezorgen. Dit keer betreft het een heel orkest.

Eenzame ouderen gratis naar Nieuwe Luxor

Ger Vos en zijn zestienkoppig orkest heeft deze week voor het derde jaar op rij een concert gegeven in het Rotterdamse Nieuwe Luxor theater: Ger Vos live in Rotterdam continued… Feeling good tour 2014. In het uitverkochte Nieuwe Luxor Theater was dit jaar ook plaats voor vierhonderd eenzame ouderen.

Sponsoren

Ger Vos heeft dit mogelijk gemaakt met de hulp van diverse sponsoren, Stichting Careyn – Nederlands grootste zorgverlener – en de VIP’s van deze avond. Naast de ouderen maakten meer dan vijftig bekende Nederlanders hun opwachting.

Negen bussen

Er kwamen maar liefst negen bussen met ouderen uit Spijkenisse, Heinenoord, Hellevoetsluis, Hoogvliet, Brielle, Naaldwijk, Maassluis, Zwartewaal, Vlaardingen en Schiedam naar het Nieuwe Luxor theater. Voor het concert werden de ouderen in de watten gelegd met een hapje en een drankje en het nodige entertainment.

Naderhand gingen ze niet met lege handen naar huis: iedereen ontving een goodiebag en een kerstpakket.

Van de ruim 2,6 miljoen op leeftijd gevorderden voelen bijna 800.000 mensen zich eenzaam. 4 procent van deze babyboomers, ruim 100.000 mensen, voelen zich ernstig tot uiterst eenzaam. (Bron: onderzoek TNS/NIPO).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels