nieuws

Body movin’ voor Haagse senioren (video)

Ambiance

Of ze echt fan worden van Tiësto of Armin van Buuren, moet nog blijken. In ieder geval kunnen bewoners van woonzorgcentrum Houthaghe in Den Haag sinds kort met muziek in beweging komen op een beweegplein met een outdoor DJ-tafel.

Body movin’ voor Haagse senioren (video)

Verschillende generaties die dansen op muziek en samen bewegen in de buitenlucht. Bij Florence woonzorgcentrum Houthaghe in Den Haag is deze bijzondere combinatie vanaf nu werkelijkheid. Naast de DJ-tafel is er bij de zorginstelling ook een interactieve dansboog geplaatst en het onlangs geopende Olga Commandeur Plein met fitnesstoestellen.

Via getrainde vrijwilligers, de nabijgelegen HOFSTAD Mavo, de basisscholen, het kinderdagverblijf en via het nieuwe Centrum voor Ouderen-inlooppunt worden de verschillende generaties gestimuleerd om gebruik te maken van het nieuwe plein.

Het interactieve beweegplein is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Den Haag, Florence en Yalp, leverancier van sport- en speeltoestellen. De voorziening heeft als doel om verschillende generaties en culturen samen te brengen.

Lees ook: ‘Ouderen moeten zichtbaar worden’

Houthaghe (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betrokken

Het plein is ook een wijkvoorziening voor jongeren. Bernadette Michels, wijkmanager en initiator van het plein: “We proberen jongeren te betrekken bij de zorginstelling door hen een binnenruimte en deze bijzondere voorziening te bieden. Het positieve gevolg daarvan is dat jongeren zich maatschappelijk betrokken voelen bij woonzorgcentrum Florence-Houthaghe en een praatje of wandeling maken met de senioren. Het vergroot het onderlinge begrip en samenhang tussen de generaties enorm.”

Houthaghe (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het beweegplein werd geopend door de Haagse wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport Karsten Klein (links)

Mozart

De meest bijzondere blikvanger op het plein is de DJ-tafel Fono. Deze betonnen draaitafel daagt uit om muziek te maken, aan te passen met effecten en te delen met een smartphone. Heel herkenbaar zijn de zwarte, draaibare platen om te scratchen. Bernadette Michels: “Geweldig als de jongeren en senioren elkaar hierin weten te vinden. Stel voor dat straks muziek van populaire DJ’s gemixt wordt met klassiek werk van Mozart.”

Bekijk het verslag van Omroep West (12:43-14:33)

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels