nieuws

Ouderenfonds wil nog meer ouderen naar het strand brengen

Ambiance

Zo veel mogelijk ouderen moeten de komende zomer het strandzand en de zee aan hun voeten voelen, vindt het Nationaal Ouderenfonds. De organisatie beschikt dit jaar over meer vrijwilligers die de stranduitjes kunnen begeleiden.

Ouderenfonds wil nog meer ouderen naar het strand brengen

Afgelopen zomer hebben ruim drieduizend ouderen, vaak voor het eerst sinds jaren, weer de zee kunnen voelen. Dit jaar kan het Ouderenfonds nóg meer ouderen een onvergetelijke dag op het strand bezorgen. “Het is fantastisch om mensen zó te zien genieten. Niet alleen ouderen, maar ook de vrijwilligers hebben echt de dag van hun leven!”, aldus Marcel Harms van het Nationaal Ouderenfonds.

Strandrolstoelen

De ouderen worden begeleid door ruim vijfhonderd vrijwilligers die zich hebben aangemeld via het tv-programma ‘Effe Geen Cent Te Makken’. Dankzij speciale strandrolstoelen kunnen ouderen weer met hun voeten in zee of ‘wandelen’ over het strand. Omdat de zeelucht hongerig maakt, is er een kopje koffie met gebak en een gemeenschappelijke lunch met de vrijwilligers. Daarnaast klinkt er ook live muziek tijdens de uitjes.

rolstoel strand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook: ‘Steeds meer restaurants zetten eenzaamheid op de kaart’

Aanmelden

Ouderen kunnen zich nog opgeven voor deze strandervaring. Een oudere aanmelden is ook mogelijk. Dit kan via de Evenementenlijn van het Nationaal Ouderenfonds: 0900-60 80 100 (2 ct/min) of via Ouderenfonds.nl/evenementen. Het uitje kost 10 euro inclusief koffie, lunch, etc. Kijk ook op de site van het Ouderenfonds voor meer informatie over de uitjes, de dagen en de locaties/bestemmingen.

Eenzaam

Volgens het Ouderenfonds voelen ouderen zich gedurende de zomermaanden extra eenzaam. Familie en verzorgend personeel zijn vaak op vakantie en de activiteiten van welzijnsorganisaties staan op een laag pitje omdat ook veel vrijwilligers er even tussenuit zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels