nieuws

FOTO’S: Luxe hotel met aandacht voor zorg

Ambiance

Hotel Udens Duyn in Uden is officieel geopend. Udens Duyn biedt een luxe omgeving waar mensen in alle rust en ruimte kunnen verblijven en herstellen.

FOTO’S: Luxe hotel met aandacht voor zorg

Entree Hotel Udens Duyn
(Bron: Studio de Winter i.o.v. M+R interior architecture)

Het nieuwe viersterrenhotel werd geopend door Anton de Rooij, aanvoerder van het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Het hotel is ontworpen door de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs (dJGA) en beschikt over 55 luxe kamers. Udens Duyn biedt de mogelijkheid om 24 uur zorg en verpleging te verlenen aan mensen die actief aan hun herstel of revalidatie willen werken buiten het ziekenhuis. Daarmee draagt het hotel bij aan een snelle doorstroming in de zorg. Udens Duyn is ook toegankelijk voor familieleden van patiënten van het naastgelegen ziekenhuis Bernhoven.

luxe hotel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lounge
(Bron: Studio de Winter i.o.v. Hotel Udens Duyn)

Gasten

Bijzonder aan het concept is dat Udens Duyn toegankelijk is voor zowel gasten met een zorgvraag als gasten die geen zorg nodig hebben, maar het wel prettig vinden om 24 uur verpleegkundige zorg stand-by te hebben. Het ontwerp van Udens Duyn combineert comfort en zorg in een luxueuze en gastvrije omgeving. De centrale ruimte van het hotel is in de vorm van een canyon ontworpen waarbij licht van boven en golvende lijnen de ruimte vormgeven. Door het gebruik van lichtkoepels valt het daglicht via de canyon tot op de begane grond.

luxe hotel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrale ruimte in de vorm van een canyon
(Bron: Arnold van West i.o.v. Hotel Udens Duyn)

Onzichtbaar

Udens Duyn is ingericht zoals een gebruikelijk viersterrenhotel. Het luxe hotel beschikt over een receptie met lounge, restaurant, revalidatieruimten, fitness, sportcafé en vergaderruimten. De aanpassingen voor mindervaliden zijn in het gehele hotel aan het zicht onttrokken. “Omdat het hotelconcept los staat van het zorgaspect is er ‘onzichtbare zorg’ aanwezig,” vertelt De Jong. “Alle revalidatiefaciliteiten zijn op de eerste verdieping samengebracht waardoor de overige hotelgasten weinig merken van het zorgpakket van het hotel.”

luxe hotel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotelkamer
(Bron: Arnold van West i.o.v. Hotel Udens Duyn)

Daglicht

In het ontwerp is een klassieke sfeer van verpleging en behandeling vermeden. De materiaalkeuze en het gebruik van daglicht zorgen voor een gastvrije sfeer en een warm welkom. DJGA, dat ook het naastgelegen ziekenhuis Bernhoven heeft ontworpen, is verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp en interieurontwerp van het hotel. Hotel Udens Duyn is een initiatief van BrabantZorg, BrabantWonen, Bernhoven en revalidatieorganisatie Tolbrug.

luxe hotel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Entree
(Bron: Arnold van West i.o.v. Hotel Udens Duyn)

Omgeving

Het nabijgelegen natuurgebied de Maashorst met de zandduinen van Bedaf is gebruikt als inspiratiebron voor het ontwerp. Zo zijn rustige en natuurlijke elementen toegepast in het hotel. “Gasten ervaren bij binnenkomst een aangename en open sfeer. De natuurlijke materialen die zijn gebruikt, sluiten uitstekend aan op de landelijke omgeving,” aldus Henk de Jong, architect en directeur bij dJGA. “Gasten komen hier om te genieten van de omgeving en om te herstellen, daarom hebben we een hotel gecreëerd dat rust, comfort en luxe uitstraalt.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels