nieuws

Fruit en groente kweken tegen eenzaamheid

Ambiance

Ga eens wat vaker op bezoek bij ouderen, familie en vrienden. Ga als vrijwilligers aan de slag, doneer geld aan een actie tegen eenzaamheid. Dat is de oproep van DoSocial en het Ouderenfonds. Een van de nieuwe doelen: tuinen creëren voor eenzame ouderen. 

Fruit en groente kweken tegen eenzaamheid

Het geld dat DoSocial inzamelt, wordt besteed aan zogeheten sociale ontmoetingstuinen. Dit is een concept van het Ouderenfonds waarbij vrijwilligers samen met een hovenier bij een zorginstelling een ontmoetingstuin aanleggen met kruidentuinen, fruitstruiken, verhoogde kweektafels, zaaitafels en tuinbankjes.

Lees ook: Ouderenfonds laat vrijwilligersgolf onderzoeken

Door het gezamenlijk verbouwen, onderhouden, bereiden en gezellig eten van gekweekt fruit en groente ontstaan er leuke contacten tussen de ouderen, maar ook met actieve buurtbewoners. Dagelijks even kijken of alles groeit en bloeit, een loopje naar buiten en tegelijk even een praatje. Daarmee wordt zo’n tuin een blijvende ontmoetingsplek voor ouderen en de buurt.

De campagne loopt tot 31 oktober 2014.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels