nieuws

Ouderen hebben best zin in tweede studentenleven

Ambiance

Veel zorginstellingen zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de bewoners bezig te houden en te vermaken. Een Arnhems verzorgingshuis heeft in ieder geval een uniek idee. Maar of het werkt?

Ouderen hebben best zin in tweede studentenleven

Woonzorgcentrum Vreedenhoff in Arnhem wil studenten goedkope appartementen aanbieden in ruil voor dertig uur per maand aan quality time met de ouderen. Het gaat om tien woonruimtes van 28 vierkante meter. De huur bedraagt 75 euro per maand, meldt Sp!ts.

Lees ook: Eindhovense ouderen krijgen jonge schrijvers als buren

Talent

Het enige wat de studenten moeten doen, is hun talent aanspreken om ouderen achter de computer of aan het dansen te krijgen. Het plan staat nog in de steigers, maar het animo is behoorlijk groot, zegt directeur Wout Oldhoff van Vreedenhoff. “We slaan twee vliegen in één klap: onze bewoners vinden het gezelliger met wat reuring in de tent en de leegstand hier wordt op deze manier tegengegaan.” Oldhoff heeft al veel mailtjes ontvangen van studenten die het wel zien zitten om in een verzorgingshuis op kamers te gaan, zo zegt de directeur tegen Sp!ts.

Bewoners

Nu is het niet zo dat de studenten direct bij Vreedenhoff voor de deur staan. De directie van het verzorgingshuis wil eerst nog eens met de bewoners om de tafel om de plannen te bespreken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels