nieuws

Friezen willen groene omgeving, Groningers en Drenten voorzieningen

Ambiance

Waar Friese senioren bij de zoektocht naar een woning vooral kijken naar een landelijke en bosrijke omgeving, zoeken Groningers en Drenten met name naar seniorenwoningen met voorzieningen in de buurt. 

Friezen willen groene omgeving, Groningers en Drenten voorzieningen

Dat blijkt uit analyses van onderzoeksbureau ZorgfocuZ, verbonden aan de vakgroep sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Winkels op loopafstand

“Friezen lijken liever in het groen te willen wonen, en Drenten en Groningers zoeken met name naar goede voorzieningen in de buurt. Bijvoorbeeld dat winkels op loopafstand zijn of dat er een bushalte om de hoek is”, zegt Theo van der Zee, directeur van ZorgfocuZ.

Ouderenzorgorganisaties

Het onderzoek van ZorgfocuZ vond plaats op basis van gegevens die verzameld werden door Woonz.nl, een landelijke website die seniorenwoningen aanbiedt. “Woonz.nl verzamelt dagelijks grote hoeveelheden data over zoekgedrag van Nederlanders die een seniorenwoning zoeken. Dat levert een mooi databestand op dat voer is voor onze marktonderzoekers. Helemaal gezien de vragen van ouderenzorgorganisaties die wij geregeld krijgen. Het gaat dan om het scheiden van wonen en zorg door de overheid en de zoektocht naar nieuwe woon-zorgconcepten die daaruit voortkomt”, aldus Van der Zee.

Woonz.nl

De zoeksite voor seniorenwoningen Woonz.nl is blij dat de vele zoekdata die zij verzamelen op een goede manier teruggegeven worden aan de zorgsector. “Met ZorgfocuZ willen we graag onze kennis en data terugvertalen naar de praktijk. Zo zal het gat tussen vraag en aanbod in de woonzorgmarkt voor senioren steeds kleiner worden. De eerste analyseresultaten zijn een stimulans om de komende jaren samen met ZorgfocuZ nog meer relevante informatie uit de data te willen halen”, zo stelt Annemiek Schut van Woonz.nl.

Lees ook: Gezond groen grondig onderzocht

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels