nieuws

Het ziekenhuisleven door de ogen van kinderen

Ambiance

Hoe beleven patiënten het ziekenhuis? Dat is een zeer relevante vraag voor ieder ziekenhuis. Binnenkort kan iedereen een ziekenhuisbezoek beleven door de ogen van de kleinste patiënten.

Het ziekenhuisleven door de ogen van kinderen

Vanaf 17 november zendt de Evangelische Omroep het televisieprogramma ‘Kids met camera’s, het ziekenhuis door kinderogen’ uit. In de zesdelige serie volgt de kijker 24 kinderen tijdens hun aanwezigheid in het ziekenhuis.

Eigen camera

De kinderen leggen zelf hun ziekenhuiservaring vast met hun eigen camera. Zo heeft Ties een hartafwijking, blijkt Daphne diabetes te hebben, heeft Cody Duchenne, lijden twee zussen aan Cystic Fibrosis en is Jurrien geboren met een klompvoet. Het programma laat zien hoe zij de vele ziekenhuisbezoeken ondergaan, hoe ze reageren op tegenvallende uitslagen en hoe ze leren omgaan met hun ziekte.

Veelzijdig

Met het programma hoopt de EO een verrassend en veelzijdig beeld te geven van de ervaringen van kinderen in het ziekenhuis. Zo is de ernst van de aandoening bij alle kinderen verschillend: van een gebroken arm tot een aangeboren hartafwijking en van een flapoor tot de ziekte van Duchenne. De patiënten die centraal staan in het programma worden behandeld in verschillende ziekenhuizen in Nederland.

Kids met camera’s, het ziekenhuis door kinderogen is vanaf 17 november elke dinsdag te zien op NPO 1 om 21.25 uur.

Lees ook: Kinderen krijgen eigen restaurant in Albert Schweitzer

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels