nieuws

LUMC opent ‘chillroom’ voor jongeren met kanker

Ambiance

Beweging en ontspanning zijn belangrijk voor een gezond leven. Dat geldt ook voor jongeren die in het ziekenhuis behandeld worden vanwege kanker. Onlangs opende het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een speciale ruimte waar jongeren kunnen sporten en chillen.

LUMC opent ‘chillroom’ voor jongeren met kanker

Het LUMC wil het verblijf op de afdeling Oncologie zo prettig mogelijk laten verlopen voor de jongeren die hier opgenomen worden. De chillroom voor jongeren, die op 22 oktober werd geopend, kan daar een bijdrage aan leveren. 

Inrichting

De chillroom is onder meer voorzien van een koelkast, fitnessapparatuur, internet en een zithoek waar games gespeeld en tv gekeken kan worden. “Jongeren hebben zelf meegedacht over de inrichting van de chillroom”, vertelt Saskia Luelmo, oncoloog in het LUMC.

Actief

“In deze ruimte zijn zo weinig mogelijk ziekenhuisassociaties en kunnen jongeren helemaal zichzelf zijn. De mogelijkheid om actief te zijn is belangrijk voor het genezingsproces”, legt Luelmo uit. “Beweging draagt bij aan het verminderen van de bijwerkingen van de behandeling. Ook helpt het jongeren om na hun behandeling weer sneller deel te nemen aan normale dagelijkse activiteiten, zoals school of werk.”

Lees ook: Het ziekenhuisleven door de ogen van kinderen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels