nieuws

Beren overspoelen AMC

Ambiance

Onze eigen gezondheid en die van onze naasten gaat ons natuurlijk aan het hart. Zeker als het om onze kinderen gaat. Waar bekommeren die kinderen zich over? Over hun knuffels natuurlijk. Als de knuffels ziek zijn, kunnen de kinderen ermee naar het AMC.

Beren overspoelen AMC

Deze week kunnen kinderen naar het Teddy Bear Hospital van het AMC, oftewel het berenziekenhuis. Er worden rui, 1200 kinderen met hun knuffels verwacht. Het zijn de kleuters van Amsterdamse basisscholen en speciaal onderwijs. Het Teddy Bear Hospital bevindt zich op het J-plein, een van de centrale pleinen van het AMC.

Berendokters

Studenten aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam zijn deze week de berendokters. Het berenziekenhuis beschikt over een operatiekamer, een röntgenafdeling, een gipskamer en een priklaboratorium. Er is zelfs een Elektronisch Teddy Dossier waar alle medische gegevens van de knuffels in staan.

Met het berenziekenhuis wil het AMC kinderen op een speelse manier kennis laten maken met een ziekenhuisomgeving. De studenten kunnen op hun beurt ervaring opdoen in de omgang met kleine kinderen.

Netwerk

Het Teddy Bear Hospital is een initiatief van de International Federation of Medical Students’ Associations – The NL (IFMSA-NL). Dit is een internationaal netwerk van studentenverenigingen in meer dan honderd landen. De organisatie zet zich in voor medisch onderwijs, seksuele gezondheid, mensenrechten en public health.

Lees ook: Het ziekenhuisleven door de ogen van kinderen

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels