nieuws

Beroemde tuinman ziet wens voor Tergooi in vervulling gaan

Ambiance

Patiënten hebben zelf ook ideeën voor een betere ambiance in ziekenhuizen. Lodewijk Hoekstra, tuinman en presentator van het RTL-programma Eigen Huis en Tuin, heeft Tergooi locatie Blaricum zover gekregen om zijn idee ook daadwerkelijk uit te voeren.

Beroemde tuinman ziet wens voor Tergooi in vervulling gaan

Uiteraard had de ingeving van Hoekstra te maken met flora. Tijdens een bezoek aan Tergooi miste hij een plek waar patiënten in contact kunnen komen met die natuur. “Daar zijn mensen namelijk een beetje van losgeraakt, terwijl de natuur juist een heel positief effect kan hebben op de gezondheid en zelfs kan leiden tot een voorspoedig herstel”, zegt Hoekstra op de website van het ziekenhuis.

Groene Kas

Om dat allemaal mogelijk te maken, bedacht hij dat het wel aardig zou zijn als er buiten het ziekenhuis een kas zou komen. Het ziekenhuis stond volledig achter het idee, met als resultaat De Groene Kas, die onlangs door de presentator en de voorzitter van de raad van bestuur officieel in gebruik werd genomen door een appelboom naast de kas te planten. “Ik ben er trots op dat deze Groene Kas nu deel uitmaakt van de genezende omgeving van Tergooi”, aldus Hoekstra.

Tuinieren

De kas, die gebouwd is met duurzame materialen, staat bij de hoofdingang van het ziekenhuis, in een tuin met bloemen en fruitbomen. Er staat een tafel in de kas en iedereen is welkom om te komen tuinieren. De Stichting Vrienden van Tergooi heeft de benodigde 135 duizend euro voor de Groene Kas bijeengebracht.

Bron + foto: Tergooi

Lees ook: Groene revolutie voor ouderen én dieren in Zaandam

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels