nieuws

Staren naar het plafond in het Reinier de Graaf Gasthuis

Ambiance

Wie een intensieve behandeling in het ziekenhuis ondergaat, kan wel wat afleiding gebruiken. In het Reinier de Graaf Gasthuis zullen patiënten de komende tijd vaak naar het plafond staren.

Staren naar het plafond in het Reinier de Graaf Gasthuis

Op de afdeling radiotherapie is een zogenaamd natuurplafond geïnstalleerd. Deze bestaat uit led-panelen die een prachtige zomerlucht laten zien. Het Reinier de Graaf Gasthuis hoopt dat het nieuwe plafond de stress bij patiënten vermindert.

Comfortabeler

In de bestralingsbunker liggen patiënten langdurig stil tijdens de behandeling, weet Irma van Gelderen, hoofd Radiotherapie. Ze wilde deze ervaring comfortabeler maken voor de patiënten. “Ik sprak Rowena Timmermans van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf en vertelde haar over de led-panelen. Zij was direct enthousiast. Vanuit de particuliere giften is het benodigde bedrag gerealiseerd”

Aandacht

Volgens Van Gelderen hebben de panelen al effect. “We krijgen positieve reacties, het is fijn om tijdens de behandeling ergens naar te kijken. Ik word er zelf ook blij van, de ruimte is met aandacht ingericht en dat voel je. Geweldig dat dit is binnengekomen vanuit de stichting. Echt iets extra’s voor onze patiënten.”

Het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda heeft een aantal jaar geleden een soortgelijk plafond in de MRI-ruimte geïnstalleerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels