nieuws

Hindernisbaan leert jongeren over het leven van zorgbehoevenden

Ambiance

Hoe zorg je ervoor dat jongeren meer betrokken raken bij het leven van ouderen en zorgbehoevenden? Door ze een rolstoelhindernisbaan op te sturen bijvoorbeeld.

Hindernisbaan leert jongeren over het leven van zorgbehoevenden

Dat deed leerling Corné Ruiter van het Barneveldse Van Lodenstein College. Hij bezocht met zijn klas de Week van de Techniek in Amersfoort, waar hij de snelste tijd op de rolstoelhindernisbaan neerzette. Hij is daarmee de trotse winnaar van de Rolstoelhindernisbaan-Award.

Thuis Nu!

De rolstoelhindernisbaan is onderdeel van het project Technologie Thuis Nu!. Het doel van de wedstrijd is om jongeren zelf ter plekke in een rolstoel te laten ervaren wat technologie nu eigenlijk betekent in het dagelijkse leven van een zorgbehoevende. De hindernisbaan bestaat onder andere uit een hellingbaan van 10 procent met een gewone drempel van één centimeter die in elk huis te vinden is.

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Gastvrije Zorg!

Innovaties

Corné heeft met zijn snelste tijd voor zijn hele klas een geheel verzorgde buitenschoolse les Techniek en Zorg in de miniwoonwijk in Woerden gewonnen. Tijdens de les hebben de leerlingen kennisgemaakt met de slimme aanpassingen en technologische innovaties in de woningen door direct zelf aan de slag te gaan. Zij hebben daardoor zelf ervaren hoe techniek bijdraagt aan het langer zelfstandig thuis laten wonen van oudere en zorgbehoevende mensen.

Lees het persoonlijke verhaal van Corné op Technologiethuis.nu.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels