nieuws

Verwenzorg brengt Jeroen Bosch Ziekenhuis tot leven

Ambiance

Een paard voor het raam van een jonge patiënt, een heel gezin dat kampeert in de patiëntkamer, een ambulance die omrijdt voor een milkshake voor een ernstig zieke patiënt; het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in ‘s-Hertogenbosch vraagt alle medewerkers deze verhalen over Verwenzorg met elkaar te delen.

Verwenzorg brengt Jeroen Bosch Ziekenhuis tot leven

De raad van bestuur van het ziekenhuis stelt elke jaar 5000 euro beschikbaar om patiënten te verwennen. Een voorwaarde is dat personeel acties en ideeën deelt in de Verwenzorggroep van het Kenniscafé, het digitale samenwerkingsplatform van het JBZ. Hier kunnen medewerkers ook aangeven als ze hulp nodig hebben of wanneer ze hun unieke talenten in willen zetten, zoals muziek maken of koken.

Kleine dingen

“Wij doen al een aantal jaren aan Verwenzorg”, vertelt Doub van Ours, ambassadrice van Verwenzorg op de Dialyseafdeling. “Het zijn vaak de kleine dingen die het doen bij de mensen. Zo nodigen wij gastmuzikanten uit die komen zingen of muziek maken, kopen we een kleinigheidje met Pasen en Sinterklaas, houden we bingo op de afdelingen of sparen we kaartjes voor een pretpark waarmee we een heel gezin kunnen laten genieten.”

Verwenzorg

Een beetje aandacht doet wonderen. Dat weet voormalig psychiatrisch verpleegkundige Joke Zwanikken-Leenders ook. Zij heeft Verwenzorg jaren geleden geïntroduceerd. Verwenzorg is zorg die ten doel heeft de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren door onder meer persoonlijke aandacht te schenken. Iedereen die eraan meewerkt, doet dat kosteloos. Voormalig lid van de raad van bestuur Gita Gallé onderschreef dit initiatief en vroeg bij haar afscheid een bijdrage voor Verwenzorg in het JBZ. De raad van bestuur heeft toen besloten om hier een jaarlijks terugkerend bedrag van te maken voor alle afdelingen.

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels