nieuws

Kan een ontvangstzuil gastvrij ontvangen?

Ambiance

Steeds meer zorgaanbieders installeren zogenaamde ontvangstzuilen in de lobby. Het argument: een dergelijk systeem is makkelijker voor de patiënt. De vraag is of een ontvangstzuil ook gastvrijer is.

Kan een ontvangstzuil gastvrij ontvangen?

Zelfstandig, sneller en gemakkelijker je weg vinden naar je afspraak, dat is het doel van het nieuwe ontvangstsysteem van GGzE-instelling De Grijze Generaal in Eindhoven. Bezoekers melden zich via een ontvangstzuil aan voor de behandelafspraak en worden vervolgens doorverwezen naar een van de wachtruimten. Nadat de behandelaar een automatische melding heeft ontvangen, haalt hij de bezoeker op in de wachtruimte.

Anoniem

“Eerder waren bezoekers verplicht tot de receptie, maar nu kunnen ze hun eigen weg vinden in de organisatie”, zegt Reginald Snijder, communicatieadviseur bij GGzE. Daarnaast is er volgens Snijder nog een ander voordeel voor de patiënt. “Bezoekers hoeven nu ook niet meer aan iedereen hun verhaal te vertellen, maar zij kunnen anoniem naar de wachtkamer lopen.”

Trend

GGzE is zeker niet de eerste zorgaanbieder die ontvangstzuilen implementeert. Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en Isala Klinieken in Zwolle werken al met een dergelijke ontvangstsysteem. De ontvangstzuil lijkt een trend te worden, waar overigens niet iedereen in meegaat. Zo heeft Ziekenhuis Bernhoven in Uden ervoor gekozen om niet over te stappen op elektronisch aanmelden maar de ontvangstbalie met medewerkers te behouden.

Lees ook: Ontvangst Nederlandse ziekenhuizen beoordeeld op gastvrijheid

Gastenteam

Bij GGzE-locatie De Grijze Generaal is het niet alleen de ontvangstzuil die verantwoordelijk is voor de ontvangst en de gastvrijheid. Er staat ook een gastenteam klaar om de bezoekers te helpen om hun weg te vinden. “Deze gastheren en gastvrouwen zijn in de directe nabijheid om, waar nodig, hulp te bieden”, aldus Snijder.

Op de foto: GGzE-bestuurder Joep Verbugt opent het nieuwe ontvangstsysteem van De Grijze Generaal door zich via een zuil aan te melden.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels