nieuws

Van Gogh inspireert iedereen bij Reinier van Arkel

Ambiance

Kunst om naar te kijken en om zelf te creëren is in veel zorginstellingen een toegevoegde waarde in het leven van patiënten en bewoners. Neem Reinier van Arkel, dat met hulp van Vervenzorg een bijzonder kunstproject heeft opgezet.

Van Gogh inspireert iedereen bij Reinier van Arkel

2015 is het Van Gogh-jaar en daarom hebben medewerkers, cliënten en vrijwilligers van Reinier van Arkel, een gespecialiseerde instelling voor geestelijke gezondheidszorg in ‘s-Hertogenbosch, zich laten inspireren door het werk en het leven van Vincent van Gogh en hun creativiteit de vrije loop gelaten.

De oproep om kunstwerken te maken en in te sturen, leverde ongeveer veertig creaties op, variërend van schilderijen en keramiek tot gedichten en tekeningen.

Winnaar

Verwenzorg, in de persoon van Joke Zwanikken, kwam met het initiatief voor deze oproep en verzorgt ook het wedstrijdelement, waarbij een jury uit alle ingezonden kunstwerken een winnaar kiest. Van deze winnende inzending zal een kaart worden gemaakt. Daarnaast ontvangen de eerste tien inzendingen een Van Gogh-pakket, geschonken door Verwenzorg.

Bezichtigen

De inzendingen zijn de gehele maand juni te bezichtigen in Kadoshop de Brandweerkazerne aan de Watertorenlaan 11 op het Zorgpark Voorburg. Hier is een atelierwinkel gevestigd waar – naast steeds wisselende exposities – onder andere producten te koop zijn die zijn gemaakt door cliënten die deelnemen aan de Houtgroep en de Crea-afdeling. Er zijn schalen, bekers of beeldjes van keramiek en houten vogelhuisjes, stoeltjes, blokken en kistjes.

De brandweerkazerne is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 9.30 tot 13.00 uur en op woensdag tot 16.00 uur.

 

Vincent van Gogh keramiek

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels