nieuws

Architectuurprijs voor zorggebouwen open voor inzendingen

Ambiance

Gebouwen in de zorg waarbij architectuur of interieurarchitectuur het zorgconcept ondersteunen, kunnen tot 30 september worden aangemeld voor de Hedy d’Ancona-prijs.

Architectuurprijs voor zorggebouwen open voor inzendingen

Deze prijs wil de kwaliteit van zorggebouwen in al haar facetten verbeteren. Met de decentralisatie van zorg, de toename van niet-conventionele opdrachtgevers en technologische innovaties is het volgens de jury van groot belang dat hoogwaardige architectuur binnen deze veranderende zorgopgave op de agenda staat.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit juryvoorzitter Reimar von Meding, Pieter Duif (UMC Utrecht), Ernst van der Hoeven (EDVH studio for urban landscape), Rob Hoogma (SiZa), Machteld Huber (Institute for Positive Health) en Masi Mohammadi (HAN/TUe).

Aanmelden

Iedereen kan een project voordragen: opdrachtgevers, ontwerpers, zorgprofessionals, zorgondernemers, particuliere initiatiefnemers, corporaties, ontwikkelaars, gemeenten en gebruikers. Het kan gaan om nieuwbouw, herbestemming, renovatie van een gebouw of om een gebiedsontwikkeling van een ensemble van gebouwen, waarvan minimaal één gebouw is voltooid.

Hedy d’Ancona-prijs

De prijs draagt de naam van Hedy d’Ancona, die als minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (1989-1994) verantwoordelijk was voor het opzetten van het succesvolle rijksarchitectuurbeleid. Zij is ruim vijfentwintig jaar actief betrokken bij het bouwen voor de zorgsector.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels