nieuws

Nominatie voor de vijf vriendjes van het JKZ

Ambiance

Knuf, Blij, Vouw, C-bot en Vizzel duiken overal op; ze zijn te vinden in de behandelkamers en de lift, ze lopen mee langs de muren, zelfs helemaal tot de OK en de uitslaapkamer. De kindervrienden in het Juliana Kinderziekenhuis vallen op en maken zelfs kans op een prijs.

Nominatie voor de vijf vriendjes van het JKZ

De vijf karakters vergezellen patiëntjes en hun ouders tijdens hun verblijf in het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Door middel van bewegende projecties en interactieve animaties stellen ze de kinderen gerust en zorgen ze voor de nodige afleiding.

Met dit belevingsontwerp is het Utrechtse bureau Tinker imagineers als ontwerper genomineerd voor de internationale designprijs van de Society of British Interior Design in de categorie ‘healthcare design’.

Speels

Het doel was het creëren van een wereld van ontspanning en afleiding, waardoor kinderen én hun ouders minder stress en angst ervaren. “Allemaal belangrijke factoren voor een positievere ervaring in een ziekenhuis, minder pijn bij medische ingrepen en een sneller herstel”, aldus kinderarts Madelon Ruige. “De integraal ontworpen kinderbeleving is speels en verwondert je.”

 

Juliana Kinder Ziekenhuis

 

Oceaan

Kinderen worden op reis genomen naar de bodem van de oceaan, naar het strand of hoog in de lucht door ruim vierduizend vierkante meter aan uniek grafisch behang in gangen, wachtruimtes en behandelkamers. Met dit ontwerp wil het ziekenhuis zich onderscheiden op het gebied van mensgerichte zorg en healing environment.

 

Juliana Kinder Ziekenhuis

 

Stemmen

Nu een vakjury de selectie van finalisten heeft bepaald, is het woord aan het publiek. Via deze link kan gestemd worden voor de SBID International Design Excellence Award 2015. Stemmen kan tot en met vrijdag 18 september, 17.30 uur. Op 27 november wordt de winnaar in Londen bekendgemaakt.

 

Juliana Kinder Ziekenhuis

 

Lees ook: Deze patiëntjes hoeven niet meer op de tanden te bijten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels