nieuws

Liedjesmachine in Sophia Kinderziekenhuis

Ambiance

Waarmee kun je kinderen in het ziekenhuis een plezier doen? Het Sophia Kinderziekenhuis dacht aan een Liedjesmachine.

Liedjesmachine in Sophia Kinderziekenhuis

Deze maand presenteerde stichting de Liedjesfabriek een nieuwe Liedjesmachine op de KinderTV-afdeling van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De Liedjesmachine is een mobiele opnamestudio die zieke kinderen de mogelijkheid geeft om samen met muzikanten een liedje te schrijven en in te zingen en zorgt voor een professionele opname en eigen videoclip.

Zingen of rappen

Hoe werkt het? Muzikanten komen met de Liedjesmachine langs bij de kinderen op hun kamer. De kinderen kunnen een onderwerp en hun favoriete muziekstijl kiezen. Ze schrijven zelf een tekst en zingen of rappen deze in. Hierdoor staan ze op een positieve manier in het middelpunt en krijgen ze een podium om hun verhaal te vertellen of te zingen.

“Dit apparaat biedt alle nieuwste technische snufjes om een eigen liedje te maken en op te nemen, maar het blijft natuurlijk een creatief proces tussen kind en muzikant”, aldus oprichter en fabrieksbaas Patrick Spierts.

Zes kinderziekenhuizen

De Liedjesfabriek is in 2009 opgericht en momenteel in zes kinderziekenhuizen actief en in Villa Pardoes. Onder het mom van ‘elk kind zijn eigen lied’ wil de Liedjesfabriek graag zoveel mogelijk kinderen bezoeken. Daarvoor hebben ze apparatuur en mankracht nodig. Aangezien ziekenhuizen geen of beperkt budget hebben, zijn ze afhankelijk van donaties en sponsors. De Liedjesfabriek is sinds begin 2015 maandelijks actief in het Sophia Kinderziekenhuis. In die tijd hebben de muzikanten van de Liedjesfabriek al met verschillende kinderen uit het Rotterdamse ziekenhuis een eigen lied geschreven en opgenomen.

De aanschaf van de nieuwe Liedjesmachine in het Sophia Kinderziekenhuis was mogelijk dankzij ondersteuning van de stichting Roparun, de Janivo Stichting en het Dr. C.J. Vaillant Fonds.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels