nieuws

Eminent opent in februari ‘Het Groene Bosch’ onder nieuwe naam

Ambiance

Eminent Wonen & Zorg opent eind februari een nieuwe woonzorgvilla in Groenlo. De zorginstelling heeft de villa aan de Lichtenvoordseweg 3 overgenomen waarin eerder ‘Residence Het Groene Bosch’ was gevestigd.

Eminent opent in februari ‘Het Groene Bosch’ onder nieuwe naam

Het Groene Bosch kwam in het nieuws toen de particuliere instelling per 1 juli sloot en ouderen er op straat kwamen te staan.

Eminent richt het pand op dit moment opnieuw in. De zorginstelling wil met ‘Het Groene Bosch’ – een woordspeling op de plaatsnaam Groenlo – onder een andere naam verder en heeft een prijsvraag uitgeschreven. Op 26 februari, als de nieuwe voorziening wordt geopend, wordt de naam onthuld.

La Fontaine/Villa Roderlo

Eminent Wonen & Zorg biedt in Ruurlo al 20 jaar kleinschalig wonen en 24-uurs zorg aan ouderen op twee locaties in het dorp: La Fontaine en Villa Roderlo.

De kleinschalige woon- en zorgvoorziening in Groenlo voorziet in 17 wooneenheden. De toekomstige bewoners zijn ouderen uit Groenlo en omgeving die door lichamelijke of geestelijke beperkingen niet meer thuis kunnen of willen wonen. Daarnaast zijn er kamers gereserveerd voor eerstelijns verblijf in combinatie met een zorghotel functie. Deze kamers zijn geschikt voor herstel na een ziekenhuisopname of ter ontlasting van de mantelzorger.

Eigen bijdrage

De zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet Langdurige Zorg, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (via de gemeente) of de Zorgverzekeringswet (via de zorgverzekeraar). Voor de huur van het appartement wordt een eigen bijdrage gevraagd. In het geval van tijdelijk eerstelijns verblijf, vergoedt de zorgverzekeraar (afhankelijk van de verzekering) tevens de verblijfskosten.

> Lees ook Kleinschalig wonen: hoe zorg je voor kwaliteit van leven?

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels