nieuws

Daktuinen Erasmus MC uitgeroepen tot Dakheld 2017

Ambiance

De daktuinen van het Erasmus MC zijn uitgeroepen tot Dakheld 2017 door de organisatie van Rotterdamse Dakendagen. Deze prijs is voor een persoon of instelling die het meest innovatief, verrassend en op een duurzame wijze heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het daklandschap in Nederland.

Daktuinen Erasmus MC uitgeroepen tot Dakheld 2017

Het Erasmus MC ontvangt de Dakheld van de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen voor het initiatief om twee grote daktuinen aan te leggen voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Ook patiënten die aan het bed gekluisterd zijn, kunnen het dak op. Daarnaast bieden de daktuinen opvang voor overvloedig water als gevolg van stevige regenbuien, en dempen ze bij heet weer de ophoping van warmte in de stad.

Daktuin is onderdeel van healing environment

In de nieuwbouw van het medisch centrum, ontworpen door EGM Architecten, gaat veel aandacht uit naar de zogeheten healing environment. Zo geven de tuinen een positief effect op het herstel van patiënten volgens wetenschappelijk onderzoek. Als de tuinen in gebruik zijn genomen wordt dit verder onderzocht. Juurlink + Geluk landschapsarchitecten ontwierpen de tuinen.

‘De tuinen zijn heel waardevol voor patiënten’

“Het is ongelooflijk hoe positief mensen zijn over de tuinen”, vertelt Margot Bleeker, development director van het Erasmus MC Vriendenfonds. “Nu liggen ze er kaal bij. Maar als het ons lukt om de campagne tot een succes te maken, zullen ze er volgend jaar prachtig bij staan. De tuinen zijn heel waardevol voor de patiënten, hun bezoekers en medewerkers van het Erasmus MC. We zijn onze donateurs ontzettend dankbaar.” (Bron: Zorginstellingen).

> Lees ook Ziekenhuis voortaan thuis op de bank

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels