nieuws

Patiëntjes kinderziekenhuis rijden zelf naar operatiekamer

Ambiance

Het kinderziekenhuis in San Diego heeft wel een heel originele manier gevonden om het verblijf van zijn zieke patiëntjes wat gemakkelijker te maken. De kinderen mogen in een luxe bestuurbare auto naar de operatiekamer rijden.

Patiëntjes kinderziekenhuis rijden zelf naar operatiekamer

De mini-auto’s zijn gedoneerd aan het ziekenhuis door een liefdadigheidsorganisatie van lokale politieagenten. De auto’s geven de kinderen het gevoel dat ze de voertuigjes zelf besturen, maar eigenlijk worden ze bestuurd door het verplegend personeel.

Om nog een beetje bij te dragen aan dat speciale gevoel, hebben de kinderen de keuze tussen een BMW, een Mercedes, of een Lamborghini.

Groot succes

De mini-auto’s zijn een groot succes. ‘De kinderen vinden het heel leuk’ aldus Daniela Carvalho, medisch directeur van de afdeling chirurgie van het ziekenhuis. ‘Hun ouders zien dat ze ontspannen en gelukkig zijn.’

> Lees ook Belevingsgerichte zorg: tips en voorbeelden uit de praktijk

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels