nieuws

Start bouw ‘healing’ Buurtzorgpension Ermelo

Ambiance

Eind 2018 zal een geheel nieuw zorgpension worden geopend op het terrein van Stichting Salem aan de Julianalaan in Ermelo. Op dit moment wordt er gewerkt aan het bouwrijp maken van de locatie en begin 2018 zal een start gemaakt worden met de bouwactiviteiten.

Start bouw ‘healing’ Buurtzorgpension Ermelo

Fred van Bruxvoort en Gert Meijer, respectievelijk bestuurslid en penningmeester van Stichting Salem Ermelo geven aan enthousiast te zijn over de overeenstemming die er is met Buurtzorg Nederland om in Ermelo een Buurtzorgpension te openen op het braakliggende stuk grond, hoek Julianalaan en Wilheminalaan, direct naast het Astmacentrum Salem. Het pension heeft straks 24 bedden en dient daarmee vele doelen. Door het wegvallen van bejaardentehuizen is er een grote vraag naar kort verblijf opvang. Het is niet alleen voor ouderen, die na een ziekenhuisopname moeten revalideren. Het is voor iedereen die hulp nodig heeft, maar deze in de thuissituatie tijdelijk niet heeft.

Gebouw vanuit healing environment gedachte ontworpen

Voor de ontwikkeling hebben Maurits Aalderink van Vestaal Vastgoed en Wouter de Vries van H&P Vastgoed zich sterk gemaakt om het enkellaagse zorggebouw vergund te krijgen. Het gebouw heeft een oppervlakte van ca 1.000 m2 en krijgt een platdakconstructie. Ooms Architecten heeft het gebouw vanuit de healing environment gedachte ontworpen. Dit betekent dat er o.a. goed is nagedacht over materialisatie en indelingen van de diverse ruimten. Het gebouw krijgt een duurzame gevel met warme houten uitstraling, die goed in past bij de groene omgeving.

Bomenkap van een aantal bomen heeft plaats gevonden, echter door de vorm van het gebouw aan te passen zijn de mooie bomen gehandhaafd. Langs de randen van het terrein wordt nog het nodige achterstallig onderhoud aan bomen uitgevoerd door Hoveniersbedrijf Offenberg. In overleg met een aantal buren is afgesproken dat er her en der langs de randen nieuw aanplant van struiken zal terugkomen, waardoor het pand gedeeltelijk verdekt zal blijven.

> Lees ook dJGA wint award voor healing environment ziekenhuis

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels