video

VIDEO: Mobiele kinderboerderij vertedert ouderen met dementie

Ambiance

Dat het inzetten van dieren in de zorg voor verrassende resultaten kan leiden, bewijst deze video. Bewoners van de gesloten afdeling van verpleeghuis De Vierackers in Assen, genieten volop van de mobiele boerderij van Marjolein Klein Haarhuis.

VIDEO: Mobiele kinderboerderij vertedert ouderen met dementie

Waar boerin Marjolein Klein Haarhuis met haar veestapel verschijnt, breekt de zon door. Demente ouderen, wier wereldje steeds kleiner wordt, veren op van de mobiele kinderboerderij. Ze lachen, aaien en vertellen spontaan over hun leven.

Blij van mini-boerderij

Hoofdrolspelers in het bijzondere schouwspel zijn de dieren van boerin Klein Haarhuis. Abel de minikoe met zijn grote aandoenlijke ogen, Janneke de geit die precies lijkt te weten wat van haar wordt verlangd. Knuffelbare konijnen, handtamme krieltjes en nieuwsgierige cavia’s completeren het gezelschap.

Van de 40 bewoners van De Vierackers komen er zeker 25 tot 30 een kijkje nemen bij de mini-boerderij. Ook het personeel van andere afdelingen komt even langs. Iedereen wil Abel, Janneke, de kippen, konijnen en cavia’s zien. En iedereen wordt er blij van.

Klik op onderstaande afbeelding om de video te starten.

> Lees ook het artikel Dieren in de zorg: drie voorbeelden uit de praktijk

Video

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels