nieuws

Banken willen restaurant in zorgcentrum niet financieren

Beleid

Zorgorganisatie Trivalent heeft vergevorderde plannen voor een restaurant in het nieuwe zorgcentrum Immanuël aan ”t Weegje in ”s-Gravendeel, maar krijgt de financiering niet rond.

Banken willen restaurant in zorgcentrum niet financieren

Trivalent, de zorgorganisatie waar Immanuël onder valt, wilde in ”s-Gravendeel een algemeen toegankelijk restaurant openen, zo meldt het AD. Een geschikte ruimte daarvoor is beschikbaar in het nieuwe zorgcentrum. ”Gewone” ”s-Gravendelers zouden de senioren hier op een natuurlijke manier kunnen ontmoeten. Banken staan echter niet in de rij om het restaurant te financieren. ‘Ze zijn sowieso voorzichtig met investeren in de horeca,’ vertelt Nico de Pijper van Trivalent. ‘Maar met de kredietcrisis zijn ze nog voorzichtiger.’ De Pijper wil niet dat de gereserveerde ruimte voor het restaurant een halfjaar leeg blijft staan. Daarom overweegt hij om er een traditioneel seniorenrestaurant te vestigen. Daar zouden alleen ouderen terecht kunnen. ‘We hopen het plan voor een gewoon restaurant nog eens op te pakken.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels