nieuws

Kleinschalig project De Bolder

Beleid

Gisteren is een bijzonder kleinschalig woonproject voor ouderen met dementie geopend: De Ruyterstraat in Huizen.

Kleinschalig project De Bolder

Vivium zorggroep De Bolder en Woningcorporatie De Alliantie Gooi en Vechtstreek hebben de handen ineen geslagen om hier in een jaar tijd een uniek wooncomplex te bouwen.
In het woongebouw aan de De Ruyterstraat wonen vanaf eind januari 24 dementerende ouderen in vier appartementen voor elk zes personen. Samen voeren zij een eigen huishouden, ondersteund door zorg vanuit De Bolder.
Op de bovenste etage bevinden zich vier huurappartementen. Deze appartementen worden aangeboden aan huurders waarvan bijvoorbeeld één partner een zorgrelatie heeft, of in de toekomst krijgt, met het onderliggende woonproject.
Het bijzondere van het woonproject aan de De Ruyterstraat is de kleinschalige opzet. Het gebouw past qua ontwerp bij de bouwstijl die zo typerend is voor het oude dorp in Huizen en bevindt zich midden in de woonwijk. Meer over dit project in de komende editie van Gastvrije Zorg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels