nieuws

Tachtig miljoen voor kleinschalig wonen

Beleid

Staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid trekt tachtig miljoen uit om kleinschalige woongroepen voor dementerende ouderen te stimuleren.

Tachtig miljoen voor kleinschalig wonen

Met het geld, dat over drie jaar wordt uitgesmeerd, kunnen woongroepen worden opgericht. Het kabinet streeft er naar dat in die periode twintigduizend plaatsen worden gecreëerd in kleinschalige woonprojecten in de directe woonomgeving van dementerende ouderen. De staatssecretaris schrijft in haar brief aan de Tweede Kamer dat uit onderzoek van het Trimbos-instituut is gebleken dat kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie heilzaam kunnen zijn. Bussemaker wil overigens wel dat er een keuze blijft in de woonvorm.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels