nieuws

Oss steunt plannen voor nierdialysekliniek op industrieterrein in Ravenstein

Beleid

De gemeente Oss ziet de nierdialysekliniek graag komen, aldus het Brabantsdagblad. De gemeente staat positief tegenover de plannen, omdat nierpatiënten nu voor hun dialyse naar het Bernhoven in Veghel moeten of naar het Jeroen Bosch in Den Bosch. Deze beide ziekenhuizen hebben volgens het collegevoorstel, net als de zorgverzekeraars, overigens hun medewerking toegezegd aan de bouw van de particuliere kliniek.

Oss steunt plannen voor nierdialysekliniek op industrieterrein in Ravenstein

Alvorens de kliniek ook daadwerkelijk op het industrieterrein gebouwd wordt dient er eerst nog een wijziging in het bestemmingsplan te komen.Het kan daarom nog wel enkele jaren duren voordat de dialyse kliniek er werkelijk staat.

De kliniek moet straks werkgelegenheid gaan bieden aan zo”n vijftien mensen. Omale had gevraagd om een nieuwbouwlocatie van 2500 vierkante meter op industrieterrein De Bulk in Ravenstein. Die locatie vond het college echter minder geschikt, omdat dit industrieterrein volgens Iding echt voor bedrijven is en veel verder van de woonkern Ravenstein ligt

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels