nieuws

5-Sterrenzorg groot succes in het oosten van het land

Beleid

In 2005 opende particuliere woonzorgorganisatie Domus Magnus haar eerste 5-sterren verzorgingshuis op ‘Landgoed Klein Engelenburg’ in het Gelderse Brummen. De vraag naar deze zorgappartementen vanuit Overijsel en Gelderland is zo groot dat het exclusieve verzorgingshuis dit jaar uitbreidt met veertien nieuwe appartementen op haar landgoed in Brummen en een nieuwe locatie in Nijmegen opent.

5-Sterrenzorg groot succes in het oosten van het land

Sinds de opening van Klein Engelenburg zijn in Nederland nog eens drie luxe woonzorglocaties voor ouderen verschenen: in Amsterdam, Rotterdam en Warnsveld. Op de eerste locatie, een landgoed in Brummen, bouwt Domus Magnus nu nog eens twee vleugels met veertien zelfstandige appartementen bij. Deze zorgappartementen hebben ook weer een eigen woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Daarnaast gaat later dit jaar in Nijmegen een nieuwe locatie open, voormalig schippersinternaat ‘De Sterreschans’.

Luxe zorg
Ouderen zijn gewend aan ruimte in hun eigen huis en zijn steeds minder bereid om alles in te leveren voor een klein kamertje in een groot verzorgingstehuis. Particuliere zorg is tegenwoordig ook niet meer per se voorbehouden aan de ‘rijken’. De oprichter van Domus Magnus, Erwin Miedema, legt uit: “We zien steeds meer mensen die hun huis met overwaarde verkocht hebben of een mooi bedrag hebben gespaard.”

All inclusive
De huur van een appartement op Klein Engelenburg varieert van EUR 3.850 tot EUR 4.450,50 per maand. Dat is inclusief extra zorg, service en dienstverlening, zoals bijvoorbeeld een eigen chef-kok en het wekelijks klassieke concert in huis.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels