nieuws

CDA-kamerlid wil adviesraad voor verpleeghuizen

Beleid

CDA-kamerlid Sabine Uitslag wil dat staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten zich gaat inzetten voor adviesraden van verpleegkundigen en verzorgenden in verpleeghuizen. De staatssecretaris heeft een onderzoek toegezegd. Dit meldt Nursing.nl.

CDA-kamerlid wil adviesraad voor verpleeghuizen

De Tweede Kamer debatteerde vorige week twee keer over zorginstellingen waar de toestand voor bewoners schrijnend is. Uitslag vroeg de staatssecretaris zich in te zetten voor een adviesraad van verzorgenden en verpleegkundigen (VAR) die het bestuur van de zorginstelling inhoudelijk adviseert.

Door adviesraden krijgen verpleegkundigen en verzorgenden meer zeggenschap in hun eigen instelling, stelt Uitslag. “Juist vanaf de werkvloer kunnen mensen waardevolle inzichten geven. Via een VAR kun je de inhoudelijke kennis op de werkvloer bundelen en zorgen dat het aan die bestuurstafel weer gaat over relevante zaken, namelijk de patiënt!”, aldus Uitslag.

Medezeggenschap
Beroepsvereniging V&VN is blij dat de staatssecretaris zich wil inzetten voor de VAR. “Op alle niveaus moeten zorgprofessionals invloed hebben op het beleid. Het is dus ook belangrijk dat verpleegkundigen en verzorgenden mede het beleid van hun instellingen bepalen”, aldus voorzitter Marian Kaljouw.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels