nieuws

Samenwerking Kokskwartet en Vereniging voor Voedingsassistenten

Beleid

Het Kokskwartet en de Vereniging voor Voedingsassistenten (VvVA) gaan samenwerken. De besturen van beide verenigingen hebben op 3 oktober een intentieverklaring ondertekend. In 2012 gaat deze combinatie als één vereniging verder. Samenwerking met andere partijen, die dezelfde belangen nastreven, zal worden gezocht.

Samenwerking Kokskwartet en Vereniging voor Voedingsassistenten

Het Kokskwartet is een vereniging voor koks en andere functionarissen die zich bezighoudt met voeding in de institutionele wereld. De VvVA richt zich op het verlenen van gastvrijheid. “Wij zijn erg blij met de samenwerking”, aldus Nelleke Meinders, bestuurslid van de VvVA. “Samen met het Kokskwartet zijn we sterker en kunnen we meer voor onze ruim driehonderd leden betekenen.”

Bas van der Graaff, voorzitter van Het Kokskwartet: “Gastvrijheid en voeding zijn beide van het allergrootste belang in de zorg. In de praktijk werken koks en voedingsassistenten ook nauw samen.”

De nieuwe combinatie gaat gezamenlijk activiteiten ontplooien voor haar leden. Ze gaat zich onder meer sterk maken voor een opleiding voor voedingsassistentes. Van der Graaff: “Het aanbod van opleidingen is nu te verschillend. We willen toe naar een landelijk erkende opleiding.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels