nieuws

Trends in de voedingsmiddelenindustrie

Beleid

Gezondheid en voeding zijn zowel voor voedingsmiddelenfabrikanten als voor retailers belangrijke onderwerpen in 2012. Dat komt naar voren in een gezamenlijke studie van de Federatie Nederlandse Voedingsmiddelenindustrie en de GfK.

Trends in de voedingsmiddelenindustrie

Het ontwikkelen van technologieën en de voedselketen krijgen ten opzichte van 2011 meer aandacht. Maar het terugbrengen van het suiker-, vet-, zout- en energiegehalte in voedingsmiddelen is in 2012 een minder belangrijk item dan in 2011.

Gezonde producten en gezonde voedingsstoffen blijven belangrijk. Voedsel- en productveiligheid krijgt meer aandacht in 2012 dan in 2011. Daarnaast is de focus op het vers aanbod minder in 2012. Opvallend is de forse groei in 2012 op het gebied van informatievoorziening aan de consument. Een voorbeeld hiervan is de productinformatie op etiketten en menu’s.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels