nieuws

‘Gastvrijheid kan niet zonder goed werkgeverschap’

Beleid

Goed werkgeverschap is essentieel voor gastvrijheid. Dat stelt Wim van Schie, facilitair manager bij het Rotterdamse Sint Franciscus Gasthuis, in een interview met Gastvrije Zorg.

‘Gastvrijheid kan niet zonder goed werkgeverschap’

Het Sint Franciscus Gasthuis won dit jaar de Gastvrijheidszorg Award in de categorie Ziekenhuizen en ging van vier sterren in 2011 naar vijf sterren. Van Schie: “Gastvrijheid is geen kunstje. We besteden veel aandacht aan het trainen en motiveren van medewerkers. Medewerkers die het naar hun zin hebben, stralen dat uit naar de patiënten en bezoekers.”

Op de vraag welke tips Van Schie zou geven aan de deelnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren, zegt de facilitair manager: “Wees goed voor je werknemers. Blijf niet op je eigen eiland denken en organiseren, maar voer gastvrijheid integraal in. Denk in het groot en in het algemeen belang van de patiënten. Toon leiderschap door zelf een voorbeeld te zijn, tenslotte moet je het met zijn allen doen.”

Ziekenhuizen en instellingen die willen meedoen aan de audits van Gastvrijheidszorg met Sterren 2013 kunnen zich nu inschrijven via de website.

Lees het hele interview met Wim van Schie en Ineke van Zetten in de komende editie van Gastvrije Zorg, die op 7 september verschijnt.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels