nieuws

Abvakabo: 1000 misstanden gemeld

Beleid

Abvakabo FNV presenteert vandaag de resultaten van het meldpunt ‘Misstanden in de zorg’ waar in vier weken tijd ruim duizend klachten binnenkwamen. Volgens de vakbond gaan de meeste klachten over verpleeghuizen.

Abvakabo: 1000 misstanden gemeld

Abvakabo vond het noodzakelijk het meldpunt te openen, omdat zorgwerkgevers tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe cao VVT de problemen met de kwaliteit van zorg zouden onderkennen. De vakbond zegt dat medewerkers niet de zorg kunnen geven die ze willen vanwege de hoge werkdruk. Bewoners zitten te lang in smerig incontinentiemateriaal, vallen omdat er geen toezicht is of kunnen niet vaak genoeg onder de douche. Daarnaast zorgt de doorgeslagen flexibilisering ook voor problemen.

De werkgeversorganisaties ActiZ en BTN vinden dat Abvakabo met het meldpunt en publicaties in de krant en social media de wereld op z’n kop zet. De werkgevers zeggen snel een nieuw cao-akkoord te willen bereiken, maar dat Abvakabo de branche aan het zwartmaken is en met deze acties de onderhandelingen ophoudt.

De resultaten van het meldpunt worden vandaag op het Plein in Den Haag gepresenteerd door zorgmedewerkers en overhandigd aan de fractievoorzitters uit de Tweede Kamer, Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP) en Jolande Sap (GroenLinks). Aanstaande donderdag  onderhandelen de partijen verder over de nieuwe cao VVT.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels