nieuws

Concept Buurtzorgpension slaat aan

Beleid

Het Buurtzorgpension, bedoeld voor patiënten die te slecht zijn voor thuis en te goed voor het ziekenhuis, is zo succesvol dat het Zeeuwse initiatief een vervolg krijgt in Rotterdam, Amsterdam, Veldhoven en Kerkrade. Het Buurtzorgpension onderscheidt zich door de centrale rol voor gastvrijheid.

Concept Buurtzorgpension slaat aan

Vanwege verbeterde behandelmethoden verblijven mensen steeds korter in het ziekenhuis. Lang niet alle patiënten zijn echter in staat om het na een operatie zelfstandig thuis te redden. Voor hen is het Buurtzorgpension bedoeld.

In feburari dit jaar opende het eerste Buurtzorgpension op de bovenste verdieping van de Victoria Kliniek in Zierikzee. Het concept slaat zo aan dat andere ziekenhuizen in het land ook een pension willen gaan opzetten. Er vinden momenteel gesprekken plaats met o.a. het Atrium Ziekenhuis in Kerkrade en het Maxima Medisch Centrum Veldhoven. Dat meldt Charles Versluijs, één van de vier initiatiefnemers van het Buurtzorgpension.

Opname in een Buurtzorgpension gebeurt op basis van een thuiszorgindicatie. Het pension is ook bedoeld voor mensen die op vakantie willen, maar zorg nodig hebben.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels