nieuws

Ikazia meest patiëntvriendelijke ziekenhuis

Beleid

Tijdens het Nationaal Congres Gezondheidszorg in Nieuwegein is het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam uitgeroepen tot het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland. Het Ikazia heeft gewonnen omdat het ziekenhuis de meeste stemmen van patiënten en specialisten vergaarde op de waarderingssite ZorgkaartNederland.nl.

Ikazia meest patiëntvriendelijke ziekenhuis

Patiënten gaven het Ikazia vooral hoge waarderingen voor de deskundigheid en voor het feit dat patiënten er op hun gemak worden gesteld. Alle ziekenhuizen in Nederland met meer dan honderd waarderingen op ZorgkaartNederland dongen mee naar de prijs. Patiënten beoordeelden de ziekenhuizen op basis van criteria zoals de informatievoorziening, bejegening, behandeling en accommodatie. Het Deventer Ziekenhuis eindigde op de tweede plek en de derde plaats was voor het Leids Universitair Medisch Centrum. Het St. Jans Gasthuis in Weert en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

“Het was een nek-aan-nek race, met voor alle vijf de ziekenhuizen hoge waarderingen van patiënten”, zegt Wilna Wind, directeur van patiëntenfederatie NPCF, één van de initiatiefnemers van ZorgkaartNederland. “Daarmee kunnen we deze ziekenhuizen complimenteren voor hun inzet om patiëntvriendelijk te zijn, en daar zijn we heel tevreden mee.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels