nieuws

Gemeenten dragen steentje bij aan het huishouden

Beleid

Thuiswonende ouderen en andere mensen die niet meer op eigen kracht hun huis kunnen schoonhouden, krijgen door de bezuinigingen volgend jaar geen hulp meer vergoed. Maar gemeenten schieten te hulp.

Gemeenten dragen steentje bij aan het huishouden

Gemeenten gaan een dienstencheque invoeren voor huishoudelijke hulp. Dat betalen ze van de 115 miljoen euro die het rijk uittrekt om de gevolgen van de bezuinigingen op de zorg te verzachten. Dit bevestigen het ministerie van Volksgezondheid en branchevereniging Actiz tegenover de Volkskrant.

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief van Gastvrije Zorg!

Bij de gemeente kunnen mensen die huishoudhulp nodig hebben een zorgvoucher kopen voor een bedrag van rond de 10 euro. De gemeente en het rijk vullen dat aan tot ongeveer 20 euro. “Het voordeel is dat de hulpverlener op deze manier in dienst kan blijven”, aldus een woordvoerster van Actiz.

Regio Twente heeft al aangegeven de kortingsbonnen in alle veertien gemeenten te willen aanbieden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels