nieuws

Het beste ziekenhuis volgens Elsevier?

Beleid

Wij doen het en het Algemeen Dagblad doet het: bepalen welk ziekenhuis het beste is van Nederland. Elsevier is er nu ook uit.

Het beste ziekenhuis volgens Elsevier?

Volgens het AD is het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht de beste van Nederland. Tijdens Gastvrijheidszorg met Sterren 2014 won Bernhoven in Uden de eerste prijs. Nu oordeelt Elsevier dat het St Jansdal in Harderwijk het beste ziekenhuis van Nederland is. St Jansdal zegt ‘ontzettend blij’ te zijn met de beoordeling en ziet het als een kroon op het werk.

Patiënten optimaal begeleid

St Jansdal is het enige ziekenhuis in Nederland dat de afgelopen vijf jaar de hoogste scores haalde in de jaarlijkse ranglijst. “St Jansdal is veilig, nauwgezet, de medische zorg is up-to-date, de organisatie is solide en patiënten worden optimaal begeleid en voorgelicht”, aldus Elsevier.

Gastvrije Zorg heeft eerder uitgebreid aandacht besteed aan het Harderwijkse ziekenhuis. Lees hier het artikel over St Jansdal.

De afgelopen vijf jaar inventariseerde Elsevier samen met bureau SiRM 91 ziekenhuizen, waaronder 8 universitair medische centra, op 515 punten. Zo beoordeelden ze de dienstverlening en service aan patiënten, de wachttijden voor behandeling en opname en de veiligheid en effectiviteit van de medische zorg.

Patiëntgerichtheid

Naast de lijst van ziekenhuizen die het over de afgelopen vijf jaar het beste deden, is ook de jaarlijkse lijst gepubliceerd. Er zijn dit jaar tien ziekenhuizen die de maximale score van vier bolletjes in het eindoordeel hebben. St. Jansdal staat ook weer in die lijst. Het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam is dit jaar het beste op het onderdeel medische zorg; het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp blinkt volgens Elsevier uit in patiëntgerichtheid.

Meld u nu aan voor de gratis nieuwsbrief van Gastvrije Zorg!

Het oordeel geeft volgens Elsevier aan hoe de prestaties van het St Jansdal zich verhouden tot het gemiddelde van alle 91 onderzochte ziekenhuizen. “Het gaat niet om een absoluut kwaliteitsoordeel”, schrijft Arthur van Leeuwen chef onderzoeksredactie bij Elsevier in het artikel over het onderzoek.

Lees voor meer informatie het artikel op de website van Elsevier.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels