nieuws

Patiënten huisartsenpost komen in actie

Beleid

Een Facebookactie die al ruim drieduizend keer is geliked en meer dan vijfhonderd keer is gedeeld; in Hellevoetsluis en omgeving heerst onrust over de huisartsenpost.

Patiënten huisartsenpost komen in actie

Bewoners het eiland Voorne-Putten, waar Hellevoetsluis ligt, zijn tegen de aangekondigde sluiting van de huisartsenpost per 1 januari volgend jaar. Door de sluiting moeten patiënten, veelal ouderen, naar een huisartsenpost 15 kilometer verderop, in Spijkenisse. De bewoners van het eiland zijn een Facebookactie gestart tegen de sluiting. Deze is al ruim 3000 keer geliked en meer dan 500 keer gedeeld.

Patiënten naar Spijkernisse

De huisartspost is voor spoedeisende gevallen ‘s avonds, ‘s nachts en in de weekenden. Het probleem is volgens de ongeruste bewoners dat veel patiënten niet op eigen gelegenheid naar Spijkenisse kunnen komen, zeker niet ‘s avonds en ‘s nachts wanneer er geen openbaar vervoer gaat. “Ook zijn er veel mensen die geen eigen auto hebben en dus zijn aangewezen op familie en vrienden”, zo staat op de Facebookpagina.

Lees ook: Patiënten te snel naar de huisartsenpost

Te klein

De overkoepelende organisatie Huisartsenposten Rijnmond laat weten de onrust te begrijpen. “Maar de post zoals die nu bestaat, met één huisarts, één assistente en geen achtervang is te klein om te blijven bestaan. Voor de patiëntveiligheid is Spijkenisse zelfs veel beter, omdat daar ook een spoedeisende hulp en ziekenhuis is”, aldus algemeen directeur Bert Prins.

De huisartsenpost in Hellevoetsluis heeft een direct bereik van zo’n 40.000 patiënten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels