nieuws

Voor de tweede keer de beste van het land

Beleid

Wanneer je als ziekenhuis twee jaar achtereenvolgens wordt uitgeroepen tot beste van het land, dan doe je iets goed. Maar de patiënten blijven onverminderd kritisch.

Voor de tweede keer de beste van het land

Het beste ziekenhuis van het land is, net als vorig jaar, het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Het staat op de eerste plaats in de Ziekenhuis Top 100 van de krant. Het ASZ is ‘nog trotser op dit resultaat dan vorig jaar’, heeft het ziekenhuis in een reactie laten weten. Het stond in 2011 nog op de 54e plaats van de lijst. Het is voor het eerst dat een ziekenhuis twee jaar op rij op nummer één staat. De volledige lijst verschijnt morgen in het AD.

Lees ook: WhatsApp met Albert Schweitzer?

Door de nummer 1-positie van vorig jaar kreeg het ziekenhuis niet alleen meer patiënten, maar werden de patiënten ook kritischer. “Zelfs een jaar na dato schrijven patiënten in klachtbrieven nog: Jullie zijn toch het beste ziekenhuis, hoe kan het dan dat het bij mij misging? Ook in het beste ziekenhuis gaan dingen mis. Dan komt het erop aan dat je daar open over bent, dat het besproken wordt, dat er lessen worden geleerd”, aldus bestuursvoorzitter Pier Eringa. “Volgend jaar weer nummer één zijn mag, maar hoeft niet. Als we maar bij de beste tien blijven.”

Het AD maakt elk jaar een top 100 op basis van medische informatie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en medische richtlijnen over de kwaliteit van operaties, behandelingen, verpleging en veiligheid in ziekenhuizen.

Gastvrijheidszorg in de Praktijk

Het Albert Schweitzer is ook aanwezig tijdens de workshopdag Gastvrijheidszorg in de Praktijk. Op 14 oktober, in de Reehorst in Ede, deelt Marion Doets, manager Facilitair Bedrijf van het Albert Schweitzer, haar ervaringen met de deelnemers. Tijdens deze dag boordevol workshops krijgen zorgprofessionals een unieke kans om op herkenbare en laagdrempelige wijze van elkaar te leren.

Volgend jaar ook succes boeken tijdens Gastvrijheidszorg met Sterren? Schrijf u dan nu in voor deze inspirerende workshopdag.

Gastvrijheidzorg in de Praktijk
Dinsdag 14 oktober
Reehorst, Ede 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels